פרפרי סרדינים צלויים ודסקיות תפוחי אדמה בכבישה חמה
סוג המתכון:
מאכלי ים
בעל המתכון:
השף צ'רלי פדידה, מסעדת Olive Leaf אוליב ליף
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
12 סרדינים גדולים פתוחים מהבטן (יש להסיר את שידרת הדג יחד עם הראש)
1 תפוח אדמה בינוני חתוך לפרוסות בעובי של 1/2 סנטימטר
1/4 בצל סגול
8 זיתי קלמטה מגולענים
1 עגבנייה חתוכה לשמונה
4 עגבניות שרי חתוכות לחצי
1/2 כוס שמן זית
1 לימון סחוט טרי
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
  1. מסדרים על גבי מגש אפיה עם נייר פרגמנט את הסרדינים הנקיים, עגבניות ובצל סגול.
  2. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, לאפייה במשך כארבע דקות בלבד.
  3. מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך של 80% ומעבירים אותם, כאשר הם עדיין חמים, לכלי עם תערובת שהכנו מראש - הכוללת 8 כפות שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.
  4. מניחים בצלחת סרדינים, עגבניות, בצל, זיתים ותפוחי אדמה.
  5. מערבבים שמן זית עם ומיץ לימון ובוזקים על גבי הסרדינים לפי מידת הצורך.
שלח לחבר הדפס מתכון