חמין
סוג המתכון:
תבשילים, שונות
בעל המתכון:
השף זמי שרייבר, מסעדת סנדר
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
5
מרכיבים:
10 תפוחי אדמה קלופים בינוניים סוג דזירה
חצי קילו שעועית אדומה
200 גרם שעועית לבנה
200 גרם שעועית ברבוניה
שני בצלים לבנים מטוגנים קצוצים
חצי קילוגרם בשר שריר מבקר (רצוי מוכשר)
200 גרם שומן חזה בקר חתוך לקוביות
קישקע ממולא
5 ביצים קשות
(מי שאוהב יכול גם להוסיף חצי ק"ג עצמות בקר או גם עצמות עוף)
2 כפיות מלח (או יותר תלוי אם השתמשתם בבשר מוכשר או לא)
כפית פלפל שחור
כפית פפריקה אדומה מתוקה
כפית פפריקה אדומה חריפה
אופן ההכנה:
  1. מתחילים מוקדם בשעות הבוקר של היום שלפני מועד האכילה.
  2. מסדרים בסיר תפוחי אדמה, שעועית, בצל, קוביות השומן ושאר התבלינים.
  3. מוזגים מים עד כיסוי ומערבבים.
  4. מוסיפים מעל התכולה את הבשר, הקישקע והביצים הקשות. משלימים עם מים עד כיסוי.
  5. מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים למשך שעה עד ארבע שעות על הגז.
  6. מעת לעת משלימים מים לכיסוי התכולה.
  7. מעבירים את הסיר (כשהוא מכוסה) לתוך תנור ב- 140 מעלות לבישול איטי של 18 שעות לפחות.
  8. למחרת בבוקר בודקים את הסיר ומשלימים מים לפי הצורך עד לכיסוי 2/3 מתכולת הסיר.
  9. ממשיכים בבישול איטי בתנור עד לצהריים כשאוכלים.
  10. בתאבון ! ! !
שלח לחבר הדפס מתכון