סלמון ספייסי קייג'ון
סוג המתכון:
מאכלי ים, תוספות
בעל המתכון:
מסעדת אור2k | נסגר | מוסתר
כשר:
כן
זמן הכנה:
-
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
-
מרכיבים:
4 פילטים סלמון
כף תבלין קייג'ון
10 עלי בזיליקום
חצי כוס שמן זית
3 שיני שום
מלח גס
פלפל שחור גרוס

לרוטב:
1/4 כוס יין לבן
מיכל שמנת מתוקה
כף חמאה
2 כפות פרמז'ן מגורד
שן שום מעוכה קלות
מעט פלפל שחור גרוס
מעט מלח
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל המרכיבים בבלנדר לתערובת גסה במקצת.
  2. מורחים את הדגים ושמים מעל נייר אפייה.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-20 דקות.
  4. בינתיים במחבת לוקחים שן שום מעוכה וכף חמאה – ממיסים, מוסיפים שמנת, מלח, פלפל ויין לבן. מצמצמים כ-1 דקה ומוסיפים את הפרמז'ן. מצמצמים עוד כחצי דקה.
  5. את הדגים מסדרים על מצע אורז לבן או פירה חמאתי ויוצקים את הרוטב.
  6. מעל מפזרים מעט פטרוזיליה או עירית.
שלח לחבר הדפס מתכון