נתחי סלמון צלויים בליווי סלט סלק וגבינת גורגונזולה
סוג המתכון:
תבשילים, תוספות
בעל המתכון:
השף ירון קסטנבוים
כשר:
כן
זמן הכנה:
שעה
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
4
מרכיבים:
לדג:
8 נתחי דג סלמון טרי ללא עור ועצמות, במשקל 40 גר' כל אחד
1 כף שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

לסלט:
12 פרוסות דקות של סלק טרי מבושל עם הקליפה במים, מקורר ומקולף
2 כוסות תערובת עלי מיקרו ותבלין כגון: בזיליקום, סלק, בצל ירוק, כוסברה, ארוגולה
1 כף מיץ לימון
2 כפות שמן זית
50 גר' גבינת גורגונזולה מפוררת
מלח ופלפל שחור גרוס

לוויניגרט:
½ בקבוק יין רוזה
1 כף סוכר
3 כפות חומץ בלסמי
1 ס"מ ג'ינג'ר קלוף
קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה:
  1. להכנת הויניגרט שמים את כל החומרים בסיר נירוסטה קטן על אש בינונית, מצמצמים לכמות של ½ כוס ומקררים.
  2. להכנת המנה מחממים מחבת לחום גבוה עם שמן זית.
  3. צולים את נתחי הסלמון כ-2 דקות מכל צד.
  4. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לנייר סופג.
  5. שמים את כל מרכיבי הסלט פרט לסלק בקערת ערבוב מאזנים תיבול ושומרים בצד.
  6. בצלחת הגשה מסדרים פרוסות סלק, תערובת עלי סלט ופרוסת דג, מזליפים ווינגרט ומגישים.
שלח לחבר הדפס מתכון