נתח סלמון עסיסי בערמונים וקסיס
סוג המתכון:
מאכלי ים
בעל המתכון:
מסעדת ocean בר פירות ים - נסגר|מוסתר
כשר:
לא
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
2
מרכיבים:
להכנת הדג:

2 מנות פילה סלמון טרי במשקל 200 גר' כל אחת, ללא עור
כף פרג
כף קוקוס
1/4 כף גבינת פרמזן מגורדת
קורט פלפל שחור גרוס
קורט מלח
2 קוביות חמאה קטנות
שמן זית

להכנת הרוטב:
100 גר' ערמונים טריים אפויים וקלופים
1 בצל שאלוט חתוך דק
1/3 שורש סלרי חתוך דק
גרידה של קליפת תפוז (חצי תפוז)
2 שומר חתוך דק
2 אספרגוס טרי
ליקר קסיס CC 200
יין לבן CC200
מרק עוף CC300
שמנת מתוקה CC100
אופן ההכנה:
  1. 1. מורחים את הדג במעט שמן זית, מתבלים במעט מלח, מערבבים בקערה את הפרג עם הקוקוס, גבינת הפרמז'ן והפלפל השחור, על מנת ליצור ציפוי לדג, ומהדקים לחלק העליון של הדג (החלק התחתון הוא החלק של העור).
  2. 2. מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצורבים את הפילה משני צדדיו, תחילה את החלק עם התבלינים (כאשר התבלינים נושקים למחבת), ואח"כ צורבים את הצד השני.
  3. 3. מחממים תנור ל- 180 מעלות. שמים על כל פילה קוביית חמאה קטנה.
  4. 4. מעבירים לתבנית לא מכוסה ומכניסים לתנור ל 6-5 דקות.
שלח לחבר הדפס מתכון