נתח סלמון טרי בקראסט בריוש
סוג המתכון:
מאכלי ים
בעל המתכון:
השף צ'רלי פדידה, מסעדת Olive Leaf אוליב ליף
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
2 נתחים של פילה סלמון 180 גר'
4 פרוסות חלה מתוקה מגוררת בפומפייה
100 גר' עדשים שחורים מבושלים עד לריכוך (לא יותר מדי)
2 שיני שום כתושות
1 עגבניה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
1/2 בצל סגול קצוץ דק
1/4 כפית צ'ילי חריף יבש גרוס
2 כפיות לימון כבוש קצוץ
מיץ לימון מלימון אחד
1/2 כוס שמן זית
1 כפית כמון טחון
אופן ההכנה:
  1. לתבשיל העדשים: מחממים מחבת עם 8 כפות שמן זית
  2. מוסיפים את הבצל ולאחר דקה את השום
  3. לאחר מכן את העגבנייה ולאחר 2 דקות את העדשים
  4. מתבלים את התערובת במלח, פלפל וכמון
  5. מוסיפים את הלימון כבוש, פטרוזיליה קצוצה וכף אחת של מיץ לימון ומערבבים היטב
  6. בודקים את הטעמים ואם חסר משלימים
  7. להכנת הדג: מחממים מחבת טפלון עם כף שמן זית, צורבים את פילה
  8. הסלמון מכל צידיו ומניחים על מגש אפייה
  9. מערבבים את פירורי החלה עם שמן זית, צ'ילי חריף, מלח ופלפל
  10. מדביקים את התערובת על נתחי הסלמון ומכניסים לתנור שחומם מראש
  11. לטמפרטורה של 180 מעלות למשך אפייה של כ-5 דקות
  12. שימו לב שפירורי החלה לא ישרפו ויגיעו לדרגה הנכונה של פריכות וגוון זהוב
  13. הניחו את תבשיל העדשים על גבי צלחת ומעליו פרסו את נתח הסלמון הפריך
שלח לחבר הדפס מתכון