סלמון כבוש וזוקיני ביוגורט
סוג המתכון:
מאכלי ים, טעם עולמי, שונות
בעל המתכון:
מסעדת השקד
כשר:
לא
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
5
מרכיבים:
לסלמון:
1 ק"ג פילה סלמון נקי מעצמות ועור
תערובת השריה:
150 גרם מלח גס
100 גרם סוכר
1 כף זרעי שומר
30 מ"ל ברנדי
לזוקיני:
חצי ק"ג זוקיני ירוק כהה
חצי ק"ג זוקיני ירוק בהיר
חצי ליטר יוגורט עיזים
מלח, פלפל לפי טעם
3 שיני שום כתושות
חצי כוס שמיר קצוץ
אופן ההכנה:
  1. סלמון: מערבבים את כל התבלינים יחד ומפזרים מעל ומתחת לדג, מכסים היטב ומכניסים לקירור למשך 24 שעות.
  2. זוקיני: פורסים את הזוקיני לטבעות בעובי 2 סנטימטר ומטגנים בשמן זית עד קבלת גוון חום זהוב.
  3. מצננים ומוסיפים את היוגורט, השום והשמיר הקצוץ.
  4. טועמים ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
  5. להגשה: מסדרים את הזוקיני במרכז הצלחת. פורסים את הסלמון לפרוסות בעובי חצי סנטימטר ומסדרים מניפה מסביב.
  6. לסיום, יוצקים מעט מהיוגורט שנותר מסביב למנה.
שלח לחבר הדפס מתכון