סלט מוזה
סוג המתכון:
סלטים
בעל המתכון:
מסעדת מוזה | נסגר | מוסתר
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
1
מרכיבים:
לסלט:
6 עגבניות שרי
6 פיטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
5 עלי בזיליקום קצוצים
5 עלי פטרוזיליה קצוצה
שן אחת של שום
1 כף סויה
4\1 כוס יין לבן חצי יבש
מעט מלח ופלפל
צרור עלי בייבי ומעט חסה קצוצה
4\1 כוס בוטנים קצוצים קלויים
מעט גבינת רוקפור מפוררת (לפי הטעם)

לרוטב וינגרט:
1כפית חרדל
1כף דבש
1כף חומץ בלסמי
5 עלים של בזיליקום קצוצים
2כפות שמן זית
2כפות מיץ תפוזים
1שן שום קצוצה
אופן ההכנה:
  1. מחממים מעט שמן זית במחבת ווק.
  2. מטגנים קלות שום ומוסיפים את הפיטריות הקצוצות ואת עגבניות השרי.
  3. מקפיצים מעט ומוסיפים את היין, הסויה הפלפל והמלח.
  4. עד שהירקות משחימים קלות מתחילים בהכנת הויניגרט.
  5. שמים בצנצנת את המרכיבים ומשקשקים.
  6. מתבלים את עלי הבייבי והחסה ומסדרים בצלחת כמצע לסלט החם.
  7. כשהירקות משחימים במחבת מוסיפים את הבוטנים.
  8. מקפיצים קלות ויוצקים את הסלט החם על הצלחת עם העלים המתובלים.
  9. למעלה מפוררים גבינת רוקפור ומקשטים בעשבי התיבול הקצוצים.
שלח לחבר הדפס מתכון