סלט תפוחי אדמה פיקני ברוטב חלב סויה "אלפרו"
סוג המתכון:
סלטים
בעל המתכון:
הגולש/ת אלפרו סויה
כשר:
כן
זמן הכנה:
30 דקות
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
4
מרכיבים:
4 תפוחי אדמה בינוניים
3 גבעלוי סלרי, חתוכים לקוביות
2 גזרים, חתוכים לרצועות דקות
1 כף שמן
1 כפית גרגרי חרדל
1 כפית זרעוני קימל
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות זרעוני חמנייה
1 כפית שומשום
1/2 כפית כורכום
1 פלפל אדום חריף קצוץ ד ק
קליפה מגוררת משני לימונים
מיץ מלימון אחד
2 כםפות שמן זית
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

לרוטב:
1 כוס חלב סויה ללא סוכר "אלפרו"
1/2 כוס שמן זית
1 כוס שמן קנולה
2 כפיות חומץ תפוחים
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפיות גדושות רוטב צ'ילי מתוק
אופן ההכנה:
  1. 1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפה במי מלח עד שהם מתרככים, אך לא יותר מדי, קולפים וחותכים לקוביות גדולות.
  2. 2. מחממים את השמן במחבת. כשהשמן חם מכניסים לתוכו את גרגרי החרדל, הקימל, הפלפל הגרוס, זרעוני החמנייה והשומשום. מטגנים תוך ערבוב במשך דקה.
  3. 3. מוסיפים את הכורכום, קליפת הלימון ומיץ הלימון. מבשלים 2 דקות.
  4. 4. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ויוצקים עליהם את התערובת. מוסיפים שמן זית, את קוביות הסלרי, רצועות הגזר ופלפל אדום חריף.
  5. 5. שופכים את חלב הסויה לתוך קערת מעבד המזון. מוסיפים באיטיות תוך כדי ערבוב את שמן הזית, שמן הקנולה, החומץ ומיץ הלימון עד לקבלת מרקם מיונזי.
  6. 6. מוסיפים את רוטב הצ'ילי ואת התבלינים ומערבבים כ- 2 דקות נוספות. שופכים את הרוטב מעל הסלט, מערבבים, בוזקים מעל את הפטרוזיליה ומגישים.
הערות והמלצות:
טיפ: ניתן להכין את הרוטב כמיונז מתובל לשימושים נוספים.
שלח לחבר הדפס מתכון