ספרה -עוגת סולת
סוג המתכון:
קינוחים
בעל המתכון:
מסעדת פרג'י
כשר:
לא
זמן הכנה:
40 דקות
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
15
מרכיבים:
קילו סולת
1 מיץ תפוז טרי עם גרידת תפוז
200 גר' צימוקים
100 גר' אגוזים טחונים
11/2 כוס שמן
2 כוסות סוכר
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית אבקת וניל
1/2 כוס קמח
100 גר' שומשום
אופן ההכנה:
  1. 1. מגרדים את התפוז ושומרים את הקליפה וגרידת התפוז.
  2. 2. סוחטים את מיץ התפוזים.
  3. 3. מוסיפים את השמן, הסוכר, אבקת האפייה, אבקת וניל , צימוקים ואגוזים.
  4. 4. לערבב הכל בעזרת הידיים עד לקבלת מירקם לא יבש אך לא רטוב מדי..
  5. 5. משמנים תבנית אפיה, שופכים את הבלילה לתבנית ומיישרים את המשטח.
  6. 6. מפזרים את השומשום מעל.
  7. 7. בעזרת סכין מחלקים את הבלילה לרצועות שתי וערב כך שמיתקבלים ריבועים קטנים.
  8. 8. אופים בתנור ב190 מעלות.
שלח לחבר הדפס מתכון