עוגת סברינה
סוג המתכון:
קינוחים
בעל המתכון:
מסעדת קלואה
כשר:
כן
זמן הכנה:
חצי שעה עד שעה
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
חומרים לבצק:
6 ביצים
5 כפות פירורי לחם או פירורי מצה
½1 כף קמח תופח
מעט אבקת אפיה
6 כפות סוכר
½ כף שמן

חומרים למלית לעוגה:
¼1 כוס מים
כוס סוכר
3 כפות קוניאק
כף תמצית רום
ריבה נקייה
2 שמנת מתוקה ללא סוכר
דובדבנים
אופן ההכנה:
  1. להקציף את החלבונים עם הסוכר ולהוסיף את החלמונים עם השמן לקערה ולערבב.
  2. להוסיף את הקמח, אבקת האפייה ופירורי הלחם ולערבב.
  3. לשמן תבנית אפייה מס' 26 עגולה.
  4. להכניס את הבלילה לתבנית ולאפות 20-30 דקות בחום של 150 מעלות.
  5. להרתיח את המים עם הסוכר. להוסיף את הקוניאק ואת תמצית הרום ולמרוח על העוגה כשהיא חמה.
  6. לאחר שהעוגה מתקררת למרוח עליה ריבה נקייה.
  7. להקציף 2 שמנת מתוקה ללא סוכר ולמרוח על העוגה. לשים דובדבנים על הקצפת.
שלח לחבר הדפס מתכון