סביח מעוצב
סוג המתכון:
שונות
בעל המתכון:
השף גל מרקוביץ'
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
1 חציל
1 בטטה (לא חובה)
1 תפוח אדמה
צרור פטרוזיליה
טחינה גולמית
שום
3 לימונים
יוגורט ניטרלי (ללא תוספת טעם)
ביצה
צרור תימין
שמן זית
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
  1. ליצירת טחינה ירוקה:
  2. מכניסים צרור פטרוזיליה (שטופה וללא שאריות חול) למעבד מזון, יחד עם 2 שיני שום, מיץ מ 1-2 לימונים (תלוי באהבתכם לטעם הלימוני בטחינה) מלח ומעט מים, וטוחנים לקבלת "עיסה" נוזלית וירוקה. מזלפים פנימה טחינה גולמית וטוחנים שום עד לקבלת מרקם רצוי. ניתן להוסיף טחינה גולמית אם יצא נוזלי מידי, או לחלופין מים/לימון אם יצא סמיך מידי. בודקים טעם ומוסיפים מלח במידת הצורך.
  3. רוטב היוגורט:
  4. מחממים על אש נמוכה 100 סמ"ק יוגורט, עם שן שום קצוצה ומעט מלח. מערבבים קלות כחמש דקות ומסירים מהאש. יש לשים לב שהיוגורט לא מתחמם יותר, כי הוא עשוי "להישבר".
  5. בוחרים חציל, בטטה ותפוח אדמה עגלגלים ככל האפשר, עדיף באותו גודל, באזור קוטר 5 ס"מ. שוטפים היטב את הירקות. קולפים בעדינות את הבטטה ותפוח האדמה. פורסים לרוחב פרוסות בעובי 1-1.5 ס"מ.
  6. מבשלים 3 פרוסות בטטה ושלוש פרוסות תפוח אדמה במים חמים עם מלח כרבע שעה, עד התרככות, אבל לא מידי – כדי שלא יתפרקו בידיים.
  7. מוציאים מהמים ומקררים מיד לעצירת הבישול. מסדרים את הבטטות, תפוחי האדמה והחצילים בתבנית, מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ותימין ומכניסים ל 10-15 דקות לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
  8. במקביל – מחממים סיר קטן עם מים ומלח, ושלוש כפות חומץ רגיל או תפוחים.
  9. לבניית המנה:
  10. לוקחים צלחת עמוקה (לא של מרק אלא כזו עם דפנות), או שטוחה אם אין. יוצרים בסיס של טחינה ירוקה ויוגורט, כך שישתלבו צבעי הירוק והלבן על הצלחת. במרכז הצלחת מניחים פרוסת תפוח אדמה, עליה חציל ועליה בטטה. חוזרים על כך עד לקבלת גובה רצוי. (6 או 9 שכבות סה"כ).
  11. למים שחוממו מראש שוברים את הביצה, ו"שולקים" אותה לאחר כ 20 שניות או כשחלבון הביצה התגבש. מניחים את הביצה העלומה מעל המגדל, ומעל הכל מפזרים כמה עלי פטרוזיליה שלמים.
  12. בתאבון.
שלח לחבר הדפס מתכון