רוטולו סלמון
סוג המתכון:
פסטות, טעם עולמי
בעל המתכון:
מסעדת פסטה צ'נטרו
כשר:
כן
זמן הכנה:
40 דקות
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
6 מנות
מרכיבים:
1 בצל קצוץ
1 כרישה קצוצה
3 ענפים של טימין
1 גרידת לימון
25 גר' חמאה
1 כפית חומץ בלסמי
מעט שמן זית
500 גר' דפי פסטה צ'נטרו פ"ת
600 גר' ריקוטה
150 גר' גבינת שמנת
150 גר' סלמון מעושן
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
  1. מטגנים את הכרישה, הבצל והטימין במחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים את החמאה, גרידת הלימון והחומץ הבלסמי. כשהבצל נהיה שקוף, מורידים מהאש ומצננים.
  2. בקערה מערבבים את שלושת הגבינות עם תערובת הבצלים, אגוז מוסקט ומעט מלח ופלפל שחור.
  3. מניחים את דפי הפסטה הטרייה של פסטה צ'נטרו. מורחים מעט מים על הדפנות המאורכות של הפסטה ומצמצמים את הדפים ליצירת דף פסטה בגודל של 60 ס"מ על 30 ס"מ.
  4. מורחים את תערובת הגבינות והבצלים על דף הפסטה ומשאירים שוליים של 3 ש"מ מכל צד.
  5. את הסלמון מסדרים לאורך השליש התחתון של הגבינות.
  6. עיצוב הרוטולו דה סלמון:
  7. מגלגלים את דף הפסטה לגליל דחוס
  8. עוטפים אותו במגבת וקושרים אותה עם חבל מטבח.
  9. מכניסים את הרוטולו לסיר גדול וחם עם מים רותחים ומעט מלח ומבשלים על אש בינונית למשך 20 דקות.
  10. לאחר הבישול מורידים את המגבת ופורסים את הרוטולו.
  11. מגישים את הרוטולו עם מאת חמאת מרווה.
שלח לחבר הדפס מתכון