ריזוטו "פפה" עם חזה אווז מעושן פסטו ושקדים קלויים
סוג המתכון:
בשרים
בעל המתכון:
מסעדת אמורה מיו
כשר:
לא
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
1 כוס אורז עגול לריזוטו
1 בצל קצוץ דק
100 גר' רצועות אווז מעושן
2 כפות פסטו
4 שיני שום פרוסות דק מושרות בשמן זית
3 כוסות מים רותחים או ציר עוף
70 גר' שקדים פרוסים קלויים
30 גר' חמאה
50 גר' גבינת פרמז'ן טחונה
מלח, פלפל, שמן זית
אופן ההכנה:
  1. מטגנים את הבצל וחזה האווז בשמן זית עד השחמה. מוסיפים את האורז ומטגנים עוד כ- 2 דקות. מוסיפים פסטו, שום וכוס מהנוזלים, מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהנוזלים נספגים. בהדרגה מוסיפים את כל הנוזלים עד שנוצר מרקם דייסתי של האורז.
  2. מתקנים את התיבול עם מלח ופלפל, מורידים מהאש ומחכים כ- 5 דקות.
  3. מחזירים לאש נמוכה ומוסיפים חמאה, שקדים קלויים ופרמז'ן ומערבבים בעדינות.
שלח לחבר הדפס מתכון