צלעות לבן ברוטב קייג'ן
סוג המתכון:
בשרים
בעל המתכון:
מסעדת תל אביב ברוהאוס | בשיפוצים | מוסתר
כשר:
לא
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
4
מרכיבים:
100 גרם סוכר חום
100 גרם סוכר לבן
2 כוסות מיץ עגבניות (400 מל')
1 כוס בירה לבנה (200 מל')
1/2 פלפל שחור גרוס
1 כף קייג'ן
1/2 כפית מלח
1/2 כפית שום כתוש
1/2 כפית פלפל שאטה גרוס
2/3 כוס סויה
1/3 כוס קטשופ ברביקיו (מעושן)
1/2 כפית חרדל דיז'ון
10 גרם ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
50 גר' קורנפלור + 1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
  1. 1. קוצצים את הג'ינגר' וטוחנים אותו בבלנדר עם מעט מים למחית חלקה.
  2. 2. ממיסים את הסוכרים עם מיץ העגבניות ומביאים לרתיחה.
  3. 3. מנמיכים את האש ומוספים את הפלפל השחור, קייג'ן , מלח, שום כתוש, שאטה וג'ינג'ר.
  4. 4. מביאים לרתיחה שוב ומוסיפים את החרדל, הקטשופ, הסויה והבירה.
  5. מבשלים את כל הרוטב כ-10 דקות על האש הנמוכה.
  6. 5. יוצקים באיטיות את תערובת המים והקורנפלור תוך כדי ערבוב אל הרוטב.
  7. סיום המנה:
  8. 1. מתבלים את הצלעות במלח, פלפל ומברישים בשמן מ-2 הצדדים.
  9. 2. צולים על גריל חם מאוד או בתנור למידת צליית MW (בתנור בערך כ-20 דקות בגריל טיפה פחות).
  10. 3. מברישים את הצלעות העשויות ברוטב החם ומגישים מיד כ-2 צלעות למנה.
הערות והמלצות:
ציטוט ממדריך המסעדות גומיו ישראל 2002-2003

"השנה בביקורינו השונים, נהנינו, כמו תמיד, מצלעות חזיר עבות, עסיסיות, ברוטב קייג'ן שהן אולי הטובות בישראל"
שלח לחבר הדפס מתכון