פילה פרידה ברוטב שמנת ואנשובי על פירה סלרי
סוג המתכון:
מאכלי ים
בעל המתכון:
מסעדת ocean בר פירות ים - נסגר|מוסתר
כשר:
לא
זמן הכנה:
שעה
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
1
מרכיבים:
פילה פארידה במשקל 200 ג"ר לפחות

למחית אנשובי:

1 צנצנת אנשובי קטנה, מושרית במי קרח כ-15 דק' על מנת להוציא את המליחות
2 שיני שום קלופות
10 זיתים שחורים מגולענים (רצוי מזן קלמנטה)
50 ג"ר עגבניות מיובשות (רצוי לחות)
10 עלי בזיליקום
100 מ"ל שמן זית איכותי
מעט פלפל שחור גרוס
לטחון הכל במעבד מוזן עד לקבלת מחית חלקה

לרוטב:

80 מ"ל יין לבן
0.5 בצל שאלוט קצוץ (אפשר גם בצל סגול)
1 עגבנייה קלופה, ללא גרעינים, חתוכה לקוביות
3 עלי בזיליקום חתוכים דק
120 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף מחית אנשובי

לצמצם מעט את היין עם הבצל והעגבניות, להוסיף שמנת מתוקה, לצמצם ב-1/3, להוסיף בזיליקום וכף מחית אנשובי.

לפירה:

200 גר' תפו"א
1 ראש סלרי קטן
2 שיני שום

לבשל יחד ולהכין פירה
אופן ההכנה:
  1. להכנת הדג:
  2. לצקת במחבת כבדה מעט שמן זית.
  3. לקמח את הפילטים מהצד של העור ולהניח על המחבת עד שמזהיבים.
  4. למרוח את הפילטים בשכבה דקה של מחית אנשובי ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 4 דקות.
  5. להניח את הפילטים על הפירה ולצקת רוטב מסביב.
שלח לחבר הדפס מתכון