עוף ברוטב אדום
סוג המתכון:
עופות
בעל המתכון:
הגולש/ת סלבה גרודזינסקי
כשר:
כן
זמן הכנה:
40-50 דקות
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
5-6
מרכיבים:
עוף ברוטב אדום.
מצרכים:
1 עוף פרוס לחלקים
4 כפות שמן קנולה
2 בצלים גדולים קצוצים
3 עגבניות חתוכות
2 גמבות חתוכות
5 שיני שום חצויות
1 כף של כמון טחון
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף תבלין טוסקנה
מלח, פלפל לפי טעם
1 כף רסק עגבניות
1 כוס מים
אופן ההכנה:
  1. אל תוך השמן שבסיר מוסיפים בצל, לאחר שתי דקות מוסיפים גמבות ועגבניות חתוכות, שום.
  2. מטגנים 2-4 דקות בעירבוב ומוסיפים כמון, טוסקנה ופפריקה, מערבבים, אוספים כל הירקות לצד של הסיר לערימה ומניחים חלקי עוף בסיר, תערובת ירקות מפזרים על העוף ושאר חתיכות העוף מניחים במקום הפנוי מירקות, מכסים את העוף בירקות, סוגרים את המכסה ומבשלים את הכל במשך 5 דקות.
  3. מוסיפים כוס מים חמים עם רסק עגבניות שמומס בתוך המים.סוגרים את המכסה, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 30-40 דקות.
  4. אפשר לקשט בפטרוזיליה, כוסברה ושמיר טריים.
הערות והמלצות:
תוספת להגשה: בורגול, כוסמת, איטריות.
שלח לחבר הדפס מתכון