רביולי בטטה ברוטב אלפרדו
סוג המתכון:
פסטות
בעל המתכון:
השף אלי בבאג'ני, מסעדת אלפרדו פתח תקווה
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
6
מרכיבים:
900 גרם רביולי בטטה טרי מצונן - אפשר לגוון במילויים שונים

לרוטב:
50 גר' חמאה כוס יין לבן
3 שיני שום קצוצות
500 מל' שמנת לבישול (2 מיכלים)
300 מל' חלב
200 מל' חלב + 3 כפות א. מרק פטריות מסוננת
מלח, פלפל לבן, מוסקט טחון
100 גר' גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הרביולי לפי הוראות היצרן.
  2. בסיר עם תחתית כפולה יוצקים יין לבן, חמאה ושום ומצמצמים לחצי כמות.
  3. מוסיפים שמנת וחלק מהרוטב ומביאים כמעט לידי רתיחה תוך כדי ערבוב עם מטרפה מידי פעם (שהרוטב לא ייחרך).
  4. בקערה נפרדת טורפים את א. מרק הפטריות והתבלינים ויוצקים לתוך הסיר, מנמיכים את הלהבה.
  5. מבשלים עוד כ-5 דקות ולאחר מכן מבליעים את גבינת הפרמז'ן לתבשיל ומבשלים עוד כ-2 דקות.
שלח לחבר הדפס מתכון