רגו שקדי עגל ופטריות יער עם מח עצם
סוג המתכון:
שונות
בעל המתכון:
השף צ'רלי פדידה, מסעדת Olive Leaf אוליב ליף
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
4
מרכיבים:
400 ג' שקדי עגל
ירקות שורש : 1/2 גזר , 1/2 בצל , 1/3 כרישה 1 ראש סלרי בינוני , 2 פלפל אנגלי.
6 פטריות ירדן חתוכות לקוביות
6 פטריות שמפניון חתוכות לקוביות
6פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
1 ראש בצל קלוף וחתוך לקוביות
1/2 שן שום קצוצה
4 עצמות מח (רגל תחתונה) מנוסרים לאורכם והוצאת מח העצם עם כפית
1/2 כוס יין אדום
1 כפית סוכר
מעט פלפל שחור ומלח
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
4 עגבניות שרי גדולות
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את השקדים בסיר עם מים וירקות שורש עד לריכוך מלא (במשך כ-40 דקות).
  2. מוציאים את השקדים ומצננים במי קרח עד לקירור מלא.
  3. חותכים את השקדים לקוביות בגודל 1 ס"מ על 1 ס"מ ומניחים בצד.
  4. מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים את שאר המצרכים על פי הסדר הבא: בצל (אידוי של כ-2 דקות), שום (כדקה נוספת) ופטריות. מאדים ומערבבים במשך כ-5 דקות.
  5. מוסיפים את השקדים ומח העצם, וממשיכים לאדות במשך 3 דקות נוספות.
  6. מוסיפים את היין האדום והתבלינים (סוכר, מלח ופלפל). טועמים ומתקנים את התיבול.
  7. צולים את עגבניות השרי בתנור חם בתוספת מעט מלח, פלפל ושמן זית.
שלח לחבר הדפס מתכון