טורט תפו"א ובטטה
סוג המתכון:
פשטידות
בעל המתכון:
השף קולין גילון, מסעדת מסעדת עלמה
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
10-12 מנות
מרכיבים:
10 תפוחי אדמה מקולפים ופרוסים לפרוסות דקות
5 בטטות מקולפים ופרוסים לפרוסות דקות
100 גר' מחמאה (חמאה פרווה- למי שלא מקפיד להתשמש בחמאה רגילה)
½ כוס שמן זית
4 שיני שום כתושים
4 גבעולי טימין
מלח פלפל
אופן ההכנה:
  1. לסדר בתבנית שכבת תפו"א, מלח פלפל שום קצת מחמאה שמן זית וטימין. מעליה שכבת בטטות ואת שאר המרכיבים וכך הלאה.
  2. לשים בתנור 180 מעלות ל- 40 דקות עד להתרככות. לחתוך לקוביות או לעיגולים לפי הדרך בה רוצים להגיש.
שלח לחבר הדפס מתכון