קציצות חזיר ויטנמיות במטבל צ'ילי
סוג המתכון:
טעם עולמי
בעל המתכון:
הגולש/ת השף ליאור יצחק
כשר:
לא
זמן הכנה:
כשעה שעה וחצי
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
כ- 12 כדורי בשר
מרכיבים:
500 גר' בשר טחון
6 שיני שום כתושות
2 גבעולי עשב לימון פרוסים דק
1 צרור כוסברה קצוצה דק
2 פלפלוני צ'ילי טריים נקיים מזרעונים וקצוצים
1 כף סוכר חום
1 כף רוטב דגים וייטנאמי או תאילנדי
1 ביצה טרופה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
שמן בוטנים לטיגון


מטבל צ'ילי:
125 מ"ל חומץ אורז לבן
2-6 פלפלוני צ'ילי קטנים או 1 גדול פרוסים דק
1 כף רוטב דגים וייטנאמי או תאילנדי
1 בצל ירוק פרוס דק
½ 1 כף סוכר חום
אופן ההכנה:
  1. שמים את כל המרכיבים למטבל הצ'ילי בקערה קטנה ומערבבים היטב כדי להמס את הסוכר. מכסים ומניחים בצד כדי שהטעמים לא יתפתחו.
  2. להכנת כדורי בשר החזיר, שמים את כל המרכיבים הנותרים, חוץ משמן הבוטנים בקערה גדולה ומערבבים היטב.
  3. טובלים את הידיים במים, לוקחים כ 1-2 כפות מהתערובת ומגלגלים לכדור. חוזרים על הפעולה עם יתר התערובת.
  4. שמים את הכדורים במרווחים גדולים ביניהם על צלחת.
  5. מקררים במקרר במשך 30 דקות לפחות.
  6. ממלאים ווק בשמן בוטנים עד שליש מגובהו ומחממים ל 190 מעלות או עד שאטרייה תופחת בו מייד.
  7. מוסיפים את כדורי הבשר, 6 בכל פעם, ומטגנים בטיגון עמוק במחזורים עד שהם זהובים – חומים.
  8. מוציאים בכף מחוררת ומספיגים על מגבות נייר. שומרים על חום הכדורים בתנור עד שגומרים להכין את כולם.
  9. מגישים עם מטבל הצ'ילי.
הערות והמלצות:
אם אין שמן בוטנים אז להשתמש בכל שמן רגיל חוץ משמן זית.
שלח לחבר הדפס מתכון