פיתות מקמח מלא
סוג המתכון:
מאפים, שונות
בעל המתכון:
הגולש/ת אסף כץ
כשר:
כן
זמן הכנה:
התפחה +5 דקות אפיה
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
20
מרכיבים:
1 ק"ג קמח מלא
מלח
מים
שמרים יבשים
שמן זית
סוכר
אופן ההכנה:
  1. מוזגים לקערה גדולה 2 כוסות מים(עדיף חמים מהברז)
  2. מוסיפים כף וחצי שמרים, 2 כפיות מלח 2 כפיות סוכר 3 כפות שמן
  3. ובוחשים. מוסיפים בהדרגה קמח ולשים לבצק גמיש ולא דביק
  4. ומתפיחים כשעה. לשים שוב ורצוי להתפיח שוב כחצי שעה אך לא חובה. מכדררים לכדורים בגודל שזיף ומשטחים לפיתה.
  5. בינתיים מחממים תנור לחום המקסימלי ורק כשהוא ממש ממש חם מניחים את הפיתות בתבנית ללא שמן(ניתן לקמח מעט) ואופים 5 דקות בלבד.
הערות והמלצות:
כיס הפיתה המפורסם פשוט נוצר מעצמו
אחרי שהפיתות מתקררות רצוי להקפיא ולאכול כל ההשבוע
שלח לחבר הדפס מתכון