פיצה על פיתה
סוג המתכון:
מתכוני ילדים, שונות
בעל המתכון:
הגולש/ת לירון פאר
כשר:
כן
זמן הכנה:
15 דקות
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
4 מנות
מרכיבים:
2 פיתות
150 גרם גבינה צהובה
1 קופסא רסק עגבניות
2 כפות שמן
רבע כפית אבקת שום
12 זיתים שחורים
מימרח אנצ'ובי
1 כפית אורגנו
קרש חיתוך
סכין
מגררת
צלחת שטוחה
קערה קטנה
כף/כפית
סכין מריחה
תבנית אפייה שטוחה
מטלית סירים
אופן ההכנה:
  1. מחלקים את הפיתות לשניים, כך שיתקבלו 2 עיגולים מכל פיתה
  2. מחממים את התנור בחום בינוני-גבוה, מגררים את הגבינה הצהובה במגררת לתוך צלחת שטוחה.
  3. מערבבים בקערה רסק עגבניות, שמן, מלח ואבקת שום. מורחים את הרסק על כל פיתה.
  4. מפזרים על הרסק גבינה. מסדרים זיתים ונקודות או פסים של מימרח אנצ'ובי. מפזרים אורגנו. מסדרים את הפיצות על תבנית אפייה.
  5. אופים בתנור חם כ-5--8 דקות, עד שהגבינה נמסה.
  6. בשלב זה מבקשים מאמא שתעזור- תכניס ותוציא את הפיצה מהתנור. בשלב זה משתמשים במטלית סירים.
  7. בבתתייאאבבווןן!!!!!!!!!!!!!!!!
הערות והמלצות:
למי שאוהב על הפיצה שלו טונה או תירס או כל דבר אחר יכול להוסיף זאת לפיצה שלו!!!!!
שלח לחבר הדפס מתכון