סלט פלפלים קלויים
סוג המתכון:
תוספות
בעל המתכון:
השף שבי בכר
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
2 יחידות פלפל אדום
2 יחידות פלפל ירוק
2 יחידות פלפל צהוב

לרוטב:
5 שיני שום קצוצות דק
2 לימונים סחוטים
חופן בזיליקום חתוך לרצועות דקיקות
מלח, פלפל גרוס, סוכר
שמן זית וחומץ (רצוי בלסמי)
אופן ההכנה:
  1. קולים את הפלפלים באש גלויה עד לחריכה מלאה של הקליפה (הכי פשוט - לשפד את הפלפל בשיפוד ולצלות מעל כירת הגז הדולקת)
  2. מעבירים את הפלפלים לכלי אטום למשך 15-10 דקות
  3. קולפים את כל הקליפה השחורה ומנקים את פנים הפלפלים מגרעינים
  4. חותכים לרצועות בעובי של פחות מס"מ.
  5. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים את התיבול.
  6. יוצקים את הרוטב מעל לרצועות הפלפל ומערבבים בעדינות.
  7. מומלץ לא לוותר על החומץ, הוא לא רק תורם לטעם, אלא גם משמר את הסלט לאורך זמן.
שלח לחבר הדפס מתכון