פירות יבשים ממולאים עם רוטב שמנת
סוג המתכון:
שונות
בעל המתכון:
מסעדת קימל
כשר:
לא
זמן הכנה:
שעה עד שעה וחצי
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
4 יחידות תאנה מיובשת גדולה
4 יחידות שזיף מיובש גדול
4 יחידות תמר לא מיובש גדול
4 יחידות משמש מיובש גדול

למילוי:
100 גר' אורז בר שחור (כוס אורז)
2 כפות שמן זית
½ כפית גרגירי כוסברה יבשה
1 כפית כוסברה טרייה קצוצה
1 כפית נענע טרייה קצוצה
קמצוץ קינמון טחון
10 יח' אגוזי קשיו קצוצים

לרוטב:
25 גר' גבינה כחולה מפוררת
½ כוס שמנת מתוקה
מעט פלפל שחור גרוס

לקישוט:
4 ענפי מרווה טרייה
2 כפות עירית קצוצה
אופן ההכנה:
  1. משרים את הפירות היבשים במים חמים במשך כ- 10דקות, כדי לרכך אותם להוצאת החרצנים.

    מלית אורז:
  2. מבשלים את האורז עם 3 כוסות מים למשך 45 דק' עד שעה על אש נמוכה (אורז בר שחור נפתח לפרח ורואים את הלבן בפנים). יש אפשרות לבשל אל דנטה או מבושל לגמרי.
  3. מערבבים בקערה קינמון, כוסברה, נענע, מלח, פלפל, שמן זית ואגוזי קשיו. מוסיפים את האורז לתערובת התבלינים ומערבבים. ממלאים את הפירות היבשים בתערובת האורז המתובלת.

    הכנת הרוטב:
  4. יוצקים את השמנת לסיר ומוסיפים את הגבינה.
  5. מתבלים בפלפל השחור הגרוס ומבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה עד לקבלת רוטב קרמי וסמיך.
שלח לחבר הדפס מתכון