סלט אגסים ותרד
סוג המתכון:
סלטים, תוספות
בעל המתכון:
הגולש/ת מיקי בן עמי
כשר:
כן
זמן הכנה:
30 דקות
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
4
מרכיבים:
4 אגסים (עדיף מסוג בוסק)
חבילה של עלי תרד צעירים וטרים
חצי בקבוק יין לבן חצי יבש
50 גרם חמאה
קינמון טחון
2 כפות סוכר
מעט מים
שמן זית
מלח פלפל
3 מסמרי ציפורן
כף בלסמי
אופן ההכנה:
  1. מקלים את האגסים וחותכים ל רבעים
  2. מכניסים לסיר עם היין הסוכר ציפורן ומקל קינמון
  3. ש/הנוזלים יכסו את האגסים (ניתן להשתמש בעוד יין או מים)
  4. מבשלים כ 25 דקות על אש בינונית עד לריכוך ומצננים
  5. במחבת ממיסים את החמאה ומוסיפים את האגסים הקינמון הטחון
  6. (ניתן להוסיף מעט סוכר אבל אין צורך) ומעט מהרוטב של היין
  7. מקרמלים את הכל ומצננים
    הרכבת המנה:
  8. מקערה מכניסים את כל העלי התרד והאגסים המקורמלים
  9. מערבבים את שמן הזית ,הבלסצי ,מלח פלפל ויוצקים על האגסים והתרד
  10. מערבבים ומגישים
הערות והמלצות:
סלט מרענן וקיצי
בתאבון
שלח לחבר הדפס מתכון