אגסים מבושלים ביין אדום לצד קציפת מסקרפונה
סוג המתכון:
קינוחים
בעל המתכון:
מסעדת ocean בר פירות ים - נסגר|מוסתר
כשר:
כן
זמן הכנה:
25 דק'
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
4
מרכיבים:
1 ליטר יין אדום
1 כוס מים
250 גרם סוכר
1 מקל וניל
מעט גרידת תפוז
1 מקל קינמון
1 כוכב אניס
200 גרם פירות יער
6 אגסים בינוניים שלמים וקלופים


לקציפת המסקרפונה:

100 גרם גבינת מסקרפונה
½ ליטר שמנת מתוקה
1 כף פודינג וניל
100 גרם סוכר
אופן ההכנה:
  1. מרתיחים בסיר את האגסים עם כל הרכיבים האחרים, פרט לפירות היער.
  2. לאחר הרתיחה מבשלים על אש נמוכה כ- 10 דקות ומסירים מהאש. מוציאים את האגסים מהסיר וממשיכים לבשל את הנוזלים עד לקבלת רוטב סמיך.
  3. מוסיפים את פירות היער ומבשלים כ-3-2 דקות ומסירים מהאש.
  4. להכנת קציפת מסקרפונה:
  5. מקציפים במהירות גבוהה שמנת מתוקה עם 100 גרם סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
  6. מוסיפים את גבינת המסקרפונה והפודינג באיטיות ובהדרגה עד לקבלת מרקם אחיד.
  7. אופן הגשה:
  8. חוצים את האגסים לאורכם, מוציאים את הליבה ומניחים על צלחת.
  9. מניחים כדור מקציפת המסקרפונה ויוצקים מרוטב היין האדום ופירות היער.
שלח לחבר הדפס מתכון