פסטייה של ט"ו בשבט
סוג המתכון:
בשרים
בעל המתכון:
השף בן נרושוביץ, מסעדת בית ספר לבישול
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
תבנית בקוטר 28
4 עליי בצק פילו
גר' רצועות פרגית
בצלים
גר' צימוקים לבנים
50 גר' אגוזי מלך
50 גר' שקדים מולבנים פרוסים
50 גר' צנובר
1 כפית קינמון טחון
100 מ"ל סילן
חצי כפית קושט
כפית מיורן יבש
מעט מלח + פלפל לבן
אופן ההכנה:
  1. מטגנים את הבצל לגוון של קרמל בהיר.
  2. מוסיפים את רצועות הפרגית וממתיקים עד לשינוי גוון.
  3. מוסיפים את הצימוקים והפיצוחים ומטגנים למשך 5 דקות. מתבלים.
  4. מרפדים את התבנית בבצק פילו ומשמנים בספרי שמן קנולה.
  5. מניחים את המלית בתבנית המרופדת ומכסים בבצק אופים בטמפרטורה 170 מעלות למשך 25 דקות.
  6. מצפים באבקת סוכר ומגישים חם.
שלח לחבר הדפס מתכון