פסטה עם שמנת, סלמון מעושן ואפונה
סוג המתכון:
מאכלי ים
בעל המתכון:
השף שבי בכר
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
500 ג' פסטה מבושלת
100 גרם סלמון מעושן
תבלינים: מלח, פלפל, אגוז מוסקט – לפי הטעם
¼ כוס אפונה קפואה, מופשרת
1 כוס שמנת מתוקה
1 כף קמח
¼ כוס יין לבן
עירית קצוצה לקישוט
כף חמאה
אופן ההכנה:
  1. מחממים חמאה במחבת ומקפיצים בו את הסלמון.
  2. מוסיפים תבלינים וקמח ומערבבים כ-15 שניות.
  3. פותחים את הרביכה ע"י יין לבן, מוסיפים שמנת ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את אש, טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך.
  5. מבשלים 5 דקות נוספות, מורידים מהאש ומוסיפים אפונה ועירית.
  6. מקפיצים עם הפסטה ומגישים מייד.
שלח לחבר הדפס מתכון