פרגיות עם חצילים על האש ואגוזי מלך אפויים
סוג המתכון:
עופות
בעל המתכון:
השף צ'רלי פדידה, מסעדת Olive Leaf אוליב ליף
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
2
מרכיבים:
4 כרעיים עוף מפורקים מעצמות
1 חציל קלוי על אש גלויה עד לריכוך מלא
1 כף סומק
8 כפות חומץ בין יין
1/2 כוס שמן זית
30 ג' אגוזי מלך
1 שן שום קצוצה
2 ענפי קורנית קצוצים
60 ג' עלי בייבי
1 מיץ לימון מחצי לימון
אופן ההכנה:
  1. משרים את הכרעיים בחומץ ביין יין אדום, שמן זית, סומק, שן שום קצוצה, קורנית, מלח ופלפל שחור ומכניסים למקרר למשך כשעה לספיגת טעמים.
  2. קולים את החציל על אש גלויה עד לריכוך, קולפים את החציל ומניחים את הבשר בכלי נפרד.
  3. מוציאים את הכרעיים מהמקרר לאחר כשעה, מנגבים מהנוזלים וצורבים במחבת או בגריל במשך 4 דקות מכל צד עד להזהבה.
  4. מכניסים את הכרעיים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ונאפה במשך 10 דקות לערך.
  5. במקביל: את החצילים שקלינו על האש נתבל בנוזלי המרינדה, ואת עלי הבייבי הנותרים נקשט עם מלח, פלפל, לימון ושמן זית.
שלח לחבר הדפס מתכון