פרגיות ברוטב פסיפלורה בתוספת פירה שורשים
סוג המתכון:
בשרים
בעל המתכון:
השף דודו גרינברג
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
מצרכים לפרגיות:
8 יח' פרגית
1/2 חב' כוסברה
1/2 חב' פטרוזיליה
4 יח' שיני שום
50 גר' צנובר
100 גר' שקדים מולבנים
1/4 כוס שמן זית
מיץ מ-3 פסיפלורות ללא הגרעינים.
מלח , פלפל

מיץ מ-4 יח' פסיפלורה
2 גבעולי טימין
1/2 צ'ילי טרי קצוץ
1/2 כוס יין לבן
מלח, פלפל גרוס
2 כפות סוכר

מצרכים לפירה:
2 יח' שורש פטרוזיליה חתוכים
2 יח' שורש סלרי חתוכים
2 יח' תחתיות ארטישוק חתוכות
2 יח' תפו"א גדולים חתוכים
עלים מ-2 גבעולי טימין
50 גר' מחמאה
מלח, פלפל לבן
מיץ מ-2 יח' פסיפלורה ללא גרעינים
אופן ההכנה:
  1. הפירה: לתוך סיר עם מים נכניס את הפטרוזיליה, סלרי, תפו"א ותחתיות ארטישוק ונבשל עד להתרככות מלאה של כל החומרים ונוריד מהאש.
  2. נסנן את המים ונמעך טוב את החומרים יחד עם המחמאה ולאחר מכן נעביר דרך מסננת על מנת לקבל מחית חלקה.
  3. נוסיף את הפסיפלורה, מלח ופלפל ונניח בצד.
  4. הרוטב: נשים את כל החומרים בסיר קטן ונבשל עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם ונניח בצד.
  5. הפרגיות: נכניס למעבד מזון את הפטרוזיליה, כוסברה, שום, צנובר, שקדים, שמן זית, פסיפלורה, מלח, פלפל ונטחן עד לקבלת מחית.
  6. ננקה טוב את הפרגיות משומנים עודפים ונמרח את הפרגית מהחלק הפנימי ונגלגל.
  7. בסיום הגלגול ננעץ קיסם על מנת שהגלילה לא תיפתח ונסגור במחבת חמה עם מעט שמן זית עד שהוא משנה את צבעו מכל הכיוונים.
  8. נעביר לתבנית אפייה ונכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות להמשך בישול למשך כ-15 עד 20 דקות.
שלח לחבר הדפס מתכון