פרגיות בפירות יבשים
סוג המתכון:
עופות
בעל המתכון:
השף קולין גילון, מסעדת מסעדת עלמה
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
10
מרכיבים:
10 פרגיות במשקל 400 גר'- לבקש מהקצב להוציא את העצמות.
100 גר משמש קצוץ
100 גר שזיפים מיובשים קצוצים
100 גר תאנים קצוצים
150 גר פיסטוק קלוי
150 גר צנובר קלוי
½ כוס שמן זית
2 גבעולי טימין
2 שיני שום כתוש
כוס יין פורט כשר לפסח
בצל גדול קצוץ ומטוגן
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
  1. קוצצים את הפירות היבשים לקוביות קטנות, משרים לשעה ביין פורט.
  2. מוציאים מהנזלים, מערבבים עם הפיסטוקים והצנוברים להוסיף בצל מטוגן.
  3. למרוח בחלל שנוצר מהוצאת העצמות את שמן הזית, לפזר מלח פלפל ואת תערובת הפירות יבשים.
  4. לקשור את הפרגית בחוט בישול. מושחים את הפרגית בשמן זית, שום כתוש, מלח גס וטימין ולפזר את נוזלי ההשריה.
  5. להכניס לתנור ל –250 מעלות למשך 10 דקות. להוריד את הטמפ' ל- 180
  6. מעלות למשך חצי שעה. במידה והפרגיות מקבלת צבע כהה לכסות בנייר כסף.
  7. לפרוס להגשה, ולהגיש עם נוזלי הצלייה שסוננו.
שלח לחבר הדפס מתכון