פרגיות ממולאות בפירות יבשים
סוג המתכון:
בשרים
בעל המתכון:
השף קולין גילון, מסעדת שיזן יפאס בר
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
10
מרכיבים:
10 פרגיות במשקל 400 גרם - לבקש מהקצב להוציא את העצמות
100 גרם משמש קצוץ
100 גרם שזיפים מיובשים קצוצים
100 גרם תאנים קצוצים
150 גרם פיסטוק קלוי
150 גרם צנובר קלוי
½ כוס שמן זית
2 גבעולי טימין
2 שיני שום כתוש
כוס יין פורט
בצל גדול קצוץ ומטוגן
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
  1. קוצצים את הפירות היבשים לקוביות קטנות ומשרים לשעה ביין פורט.
  2. מוציאים מהנוזלים, מערבבים עם הפיסטוקים והצנוברים ומוסיפים את הבצל המטוגן.
  3. בחלל שנוצר מהוצאת העצמות מורחים את שמן הזית ומפזרים מלח ופלפל ואת תערובת הפירות יבשים.
  4. קושרים את הפרגית בחוט בישול, מושחים אותה בשמן זית, שום כתוש, מלח גס וטימין ומפזרים את נוזלי ההשריה.
  5. מכניסים לתנור למשך 10 דקות ב-250 מעלות ומורידים את הטמפרטורה ל- 180 מעלות למשך חצי שעה. במידה והפרגיות מקבלת צבע כהה מכסים בנייר כסף.
  6. פורסים לפני ההגשה ומגישים עם נוזלי הצלייה שסוננו.
שלח לחבר הדפס מתכון