עוף בפאנקו על קרם תפו"א ברוטב דבש חרדל
סוג המתכון:
עופות
בעל המתכון:
השף עדי כהן, מסעדת טנדוקה
כשר:
כן
זמן הכנה:
חצי שעה
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
2
מרכיבים:
חזה עוף 500ג`
אווז מעושן 100ג'
פטריות 100ג'
בצל 80ג'
טימין30ג'
יין לבן 30סמ"ק
ביצה 1למלית
מלח 15 ג'
מרכיבים לתוספת
4תפ"א קלופים
2בצל מטוגן
מוסקט
מלח
קמח
פירורי פאנקו
ביצים 2 לציפוי

מרכיבים לרוטב:
חרדל 60 סמ"ק
סילאן 20 סמ"ק
טימין 15 ג"
שום 10 ג"
שמן זית 20 סמ"ק
אופן ההכנה:
  1. הכנת המלית:
    לחתוך לקוביות את האווז המעושן, הפטריות והבצל.
  2. לקצוץ ולהקפיץ על מחבת, לתבל במלח ולבסוף להוסיף את את היין הלבן.
  3. לקרר ולהוסיף את הביצה
  4. לקחת את חזה העוף ולעשות בו כיס פנימי ובו למלות בעזרת היד מהמלית שהכנו זה עתה
  5. לאחר מילוי העוף להכין קמח,ביצים,פירורי פאנקו[פירור לחם יפנים ]
  6. ולצפות (כמו שמצפים שניצל)
  7. לטגן בשמן עמוק עד להזהבה ולהעביר לתנור חם לעוד 7 דקות
  8. אופן הכנה לקרם תפ"א:
    מבשלים את התפ"א עד לריכוך
  9. טוחנים עם הבצל המטוגן ומטבלים
  10. אופן הכנה הרוטב:
  11. מכניסים את כל מרכיבי הרוטב למעט השמן זית למעבד מזון , טוחנים ומזליפים את השמן זית באיטיות
  12. צורת הגשה:
  13. מניחים את קרם תפוחי האדמה במרכז הצלחת פורסים את העוף לטבעות ומניחים על הפירה
  14. ומעל הכול יוצקים את הרוטב ומגישים , בתאבון...
הערות והמלצות:
המתכון ניתן ע"י עדי כהן שף מסעדת טנדוקה
שלח לחבר הדפס מתכון