פחזניות
סוג המתכון:
קינוחים
בעל המתכון:
מסעדת תדמור
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
לפחזניות
½ ליטר מים
200 ג' מרגרינה
10 ג' סוכר
קורט מלח
300 ג'
9 ביצים

למילוי פטיסייר
500 סמ"ק שמנת מתוקה
200 סמ"ק חלב קוקוס
200 סמ"ק מים
250 ג' סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
8 חלמונים
125 ג' קורנפלור
100 סמ"ק מים
אופן ההכנה:
  1. הכנת הפחזניות: מבשלים מים, מרגרינה, סוכר ומלח עד לרתיחה.
  2. מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים עד שמתקבלת עיסה חלקה ללא גושים.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי טריפה.
  4. מזליפים את הפחזניות לגודל כפתור בקוטר של 1 ס"מ ומקפיאים.
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומכניסים את הפחזניות.
  6. אופים עד לצבע שחום, מוציאים ומקררים.
  7. הכנת המילוי: מרתיחים שמנת, חלב קוקוס, 200 סמ"ק מים, סוכר, מלח ותמצית וניל.
  8. מערבבים בצד לבלילה חלקה את החלמונים, הקורנפלור ו-100 סמ"ק מים.
  9. בזמן רתיחת החלב, מוסיפים פנימה את הבלילה תוך כדי ערבוב עם מטרפה עד שמסמיך.
  10. מעבירים לכלי יבש , מכסים בניילון נצמד ומקררים היטב.
  11. לאחר הקירור מזליפים לתוך הפחזניות ומקשטים באבקת סוכר.
שלח לחבר הדפס מתכון