מרק כתום עם תפוזים
סוג המתכון:
מרקים
בעל המתכון:
השף דודו גרינברג
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
100 גר' חמאה
500 גר' כרישה
500 גר' גזר
500 גר' דלעת
500 גר' בטטה
500 גר' בצל
גרדת תפוז מתפוז אחד
2 כפות ליקר קואנטרו
1 ליטר נוזל לבן או מים
300 מ"ל שמנת מתוקה
פלפל לבן
מלח
חצי כפית אגוז מוסקט
4 ענפי טימין
אופן ההכנה:
  1. ממיסים את החמאה בסיר רחב ומוסיפים כרישה, גזר, בטטה ובצל ומאדים למשך 10 דקות.
  2. מוסיפים את הדלעת וגרדת התפוז וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את הנוזל ומבשלים עד לריכוך מלא.
  4. טוחנים בעזרת מעבד מזון.
  5. מחזירים לסיר בלהבה נמוכה, מוסיפים את השמנת הליקר והתבלינים למשך 10 דקות ומגישים.
  6. מומלץ להקרים את המרק בסלמנדרה או בתנור ביתי בחום עליון בלבד.
שלח לחבר הדפס מתכון