חזה מולרד ברוטב תפוזים
סוג המתכון:
עופות
בעל המתכון:
השף אסתר וינדרבוים, מסעדת פרי מגדים
כשר:
לא
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
1 יח' חזה מולרד (כ1/2 ק"ג)
כוס יין לבן יבש
2 תפוזים טריים
כוס שמנת מתוקה
קורנית (טימין)
מלח
1/3 כוס טריפל סק
2 כפות חמאה
2 כפות תרכיז תפוזים (אופציונלי)
אופן ההכנה:
  1. הכנת המולרד:
  2. לאחר ניקוי יסודי של החזה, מבצעים חיתוכים בצורת שתי וערב אלכסונים במרחק של כ-1 ס"מ. עומק החיתוך הוא כעומק השומן של המולרד
  3. מטבלים את נתח המולרד עם מלח וטימין. למעשה משפשפים את המולרד עם התבלינים ע"מ להחדיר אותם לתוך החתכים.
  4. מחממים מחבת עמוק (פחות או יותר בגובה המולרד) על אש גדולה ומניחים את המולרד בתןך המחבת החם עם השומן כלפי מטה.
  5. זמן הבישול הוא די קריטי משום שבישול יתר יגרום למולרד להיות קשה. אני בעצמי מטגנת אותו כ 5-7 דקות מהצד השומני ועוד כ 4-5 דקות מהצד השני.
  6. מוציאים את המולרד מהמחבת ושופכים אל המחבת כוס יין. מצמצמים את הנוזלים תוך כדי גירוד המחבת ע"מ לערבב את הטעמים עם טעמו של המולרד. כאשר נשארים מעט מאוד נוזלים מסננים אותם ושמים בצד.
  7. הכנת הרוטב:
  8. מקלפים את התפוזים עם קולפן דק, לקלף רק את השכבה הכתומה בלי הלבן.
  9. מקצצים את הקליפות לפסים דקים, מחממים חמאה במחבת וזורקים פנימה את הקליפות הקצוצות ומטגנים בזהירות ע"מ לא לחרוך אותן.
  10. מורידים את המחבת מהאש ומוסיפים את הטריפל-סק, לקרב את המחבת לאש בזהירות כי הליקר נדלק בקלות וזה יכול להיות מסוכן.
  11. אחרי שהאש נכבית להמשיך לבשל כדקה ואז לשפוך פנימה מיץ משני התפוזים ואת התרכיז המסונן מבישול המולרד (אם רוצים שהרוטב יהיה מעט מתוק וזה הזמן להוסיף את תרכיז התפוזים)
  12. לבסוף מוסיפים את השמנת המתוקה.
  13. בתיאבון!
שלח לחבר הדפס מתכון