עוגה בחושה עם שזיפים ושטרויזל
סוג המתכון:
קינוחים
בעל המתכון:
מסעדת "רוברג"
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
מצרכים לבסיס לעוגה בחושה:
6 ביצים
200 גרם סוכר
300 גרם מחמאה/ חמאה מומסת
100 מ"ל חלב קוקוס
100 מ"ל לימונדה
300 גרם קמח תופח

שזיפים:
בין 7-8 שזיפים
לחתוך לחצאים להשרות עם שתי כפות סוכר כ- 10 דקות

שטרויזל:
100 גרם סוכר
100 מחמאה/חמאה
140 גרם קמח
קורט קינמון
מערבבים את הסוכר עם מחמאה /חמאה מוסיפים את הקמח והקינמון עד לקבלת מרקם של פירורים

להרכבת העוגה:
משמנים תבנית (26 ) מפזרים סוכר ויוצקים את הבסיס לעוגה בחושה, עליו מניחים את השזיפים ( צפופים ) עליהם מפזרים את השטרויזל, אופים בחום של 170 מעלות כ- 40 דקות.
אופן ההכנה:
  1. מקציפים את הביצים עם הסוכר, מוסיפים תוך כדי ערבוב מחמאה/ חמאה מומסת מוסיפים לסירוגין את הנוזלים יחד עם הקמח במהירות איטית עד שכל התערובת אחידה וחלקה.
שלח לחבר הדפס מתכון