עוף ברוטב מרווה, יין לבן ושמנת
סוג המתכון:
פסטות, בשרים, עופות, טעם עולמי, רטבים
בעל המתכון:
השף אריה רוז
כשר:
לא
זמן הכנה:
10 דקות
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
1
מרכיבים:
100 גר' פסטה
ירכיים של עוף ללא עצמות (כ- 2 למנה)
כף שום כתוש
1/3 כוס שמן זית
8 עלי מרווה קצוצים דק
כף פטרוזיליה קצוצה דק
קורט פלפל שחור
קורט מלח
1/2 כוס יין לבן
1/2 כוס שמנת
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הפסטה אל דנטה (6 דקות) במים רותחים ומצננים.
  2. במקביל מחממים מחבת ויוצקים את שמן הזית, כשהוא רותח, מוסיפים את העוף חתוך לרצועות.
  3. לאחר שהעוף מקבל סגירה (השחמה קלה), מוסיפים את השום, המרווה והפטרוזיליה ויוצקים את היין הלבן ובוחשים, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, לאחר הרתיחה, מוסיפים את השמנת, את הפסטה המבושלת ומערבבים הכל יחד.
הערות והמלצות:
את העוף מומלץ להשרות במרינדה של יין לבן, שוםפ, פלפל שחור ושמן זית יום לפני.
שלח לחבר הדפס מתכון