עוגת אגוזים
סוג המתכון:
מאפים, קינוחים
בעל המתכון:
הגולש/ת אסנת ואבי עסור
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
200 גרם שקדים או אגוזים קצוצים גס
5 כפות סוכר
5 כפות אבקת סוכר
200 גרם מרגרינה בטעם חמאה
1/2 2 כוסות קמח תופח
1 עד 2 כפיות תמצית וניל
אופן ההכנה:
  1. לערבב בסיר מרגרינה מומסת עם סוכר, לכבות את האש, להוסיף קמח, וניל ולבסוף שקדים.
  2. לקרוץ כדורים בגודל דובדבן גדול.
  3. לאפות בתבנית לא משומנת בתנור מחומם בחום בינוני נמוך כ 15 עד 20דקות או עד שתחתית העוגיה משחימה (העוגיות אינן משחימות). בעודן פושרות לפזר עליהן אבקת סוכר.
הערות והמלצות:
נשמר היטב בכלי סגור כשיריעות פלסטיק דק או נייר שעווה מפרידות בין השכבות. נשמר היטב גם בהקפאה.
שלח לחבר הדפס מתכון