עוגת נוטלה ומוס שוקולד ברוטב פירות יער
סוג המתכון:
קינוחים
בעל המתכון:
הגולש/ת קסמים מתוקים
כשר:
כן
זמן הכנה:
40 דקות
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
12
מרכיבים:
לבסיס
400 גרם נוטלה
1 כוס שמנת מתוקה
4 חלבונים

לשכבת המוס
1 פודינג שוקולד
1 שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
מקציפים יחד למוס יציב

לרוטב פירות היער החמצמץ
160 גרם פירות יער קפואים
1/2 כוס סוכר
6 כפות מים
1 כף מיץ לימון ( הרוטב יוצא חמצמץ מי שאוהב פחות חמוץ אפשר להפחית את הלימון ל 1 כפית)
1 כפית ליקר (כל ליקר שאוהבים אני שמתי ליקר שוקולד)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל 180 מעלות
  2. מדללים נוטלה בשמנת בערבוב עד אחידות
  3. קציפים חלבונים
  4. מאחדים תערובות בקיפול
  5. מוודאים כי התבנית אטומה ושהבלילה לא יכולה לנזול בתנור
  6. מניחים את התבנית בתוך תבנית אחרת גדולה יותר או תבנית שטוחה של התנור ושופכים מים לפחות עד מחצית גם פחות זה בסדר
  7. אופים 25-30 דקות עד להתייצבות גם אם רועד טיפה המרכז זה בסדר היא מתיצבת אחרי צינון
  8. בנתיים מכינים את רוטב פירות היער
  9. מכניסים את כל חומרי הרוטב לקלחת (סיר קטן) מביאים לרתיחה מנמיכים את האש משאירים מספר דקות לצימצום , מכבים מניחים בצד לצינון .
  10. אחרי שאפינו את הבסיס מוציאים מהתנור מקררים לגמרי
  11. לאחר הקירור מורחים את מוס השוקולד (ההוראות למעלה במרכיבים)
הערות והמלצות:
טיפטיפון

לא להיבהל העוגה נופלת ויוצאת נמוכה זה מצוין כי דליקטסים באים במנות קטנות

בהגשה שופכים כ 1/2 כפית רוטב במרכז הפרוסה בכל מנה (אין צורך יותר ,הרוטב מאוד חמצמץ ומקפיץ את העוגה עם חמצמצות וצבע נהדרים)

המתכון מהבלוג - "קסמים מתוקים" http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=shonlysweets
שלח לחבר הדפס מתכון