נתחוני דג עם ירקות ברוטב טריאקי
סוג המתכון:
מאכלי ים, שונות
בעל המתכון:
מסעדת בוסטון
כשר:
לא
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
100 גר' חמאה
כ- 300 גר' דג קוד אירי חתוך לנתחים קטנים
1/2 גזר חתוך למקלות דקים
1 יח' פלפל אדום חתוך למקלות
1 יח' פלפל ירוק חתוך למקלות
1/2 בצל מקולף חתוך גס
נבטים - למי שאוהב

הכרנת רוטב טריאקי:
1 כוס רוטב סויה
4 כפות חומץ
4 כפות יין אדום
1 כוס מים
2 כפות דבש דבורים טהור
מלח, פלפל
1 כף קורנפלור (מעורב היטב עם מעט מים קרים)
אופן ההכנה:
  1. מחממים מחבת עם החמאה על אש גבוהה ומנמיכים לאש בינונית. מטגנים את נתחוני הדג בהקפצה, לאחר כ- 2 דקות הקפצה מוסיפים את הירקות ומערבבים היטב ממשיכים להקפצה של כ- 3 דקות.
  2. מוסיפים את הרוטב טריאקי למחבת ומערבבים לכ- 4 דקות נוספות עד למוכנות המנה.
  3. מגישים חם על צלחת מעוצבת מראש, מעט קעורה.

    אופן הכנת הרוטב:
    מחממים סיר קטן על אש גבוהה, שמים את כל המרכיבים (מלבד הקורנפלור) יחד ומערבבים היטב עד להגעה לרתיחה. מנמיכים את האש, מוןסיפים את הקורנפלור וממשיכים לערבב היחטב עד לקבלת המרקם הרצוי.
שלח לחבר הדפס מתכון