פיצה מוצרלה סיצליאנית
סוג המתכון:
טעם עולמי, שונות
בעל המתכון:
מסעדת נונה
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
חומרים לבצק לשני מגשים:
750 ג' קמח
15 ג' שמרים
450 מ"ל מים בטמפרטורת החדר
35 מ"ל שמן
40 גר' סוכר
40 ג' מלח
אופן ההכנה:
  1. אופן ההכנה לבצק:
  2. מניחים את השמרים בקערה, מוסיפים את הסוכר, הקמח ומעט מים (כ- 150 מ"ל) ולשים עד קבלת עיסה אחידה.
  3. נותנים לבצק לתפוח למשך כשעתיים וחצי (מכסים בניילון נצמד).
  4. לאחר התפחה, מוסיפים לבצק את המלח, השמן והמים, לשים שוב, ומניחים לתפיחה נוספת של שעה וחצי.
  5. משטחים את הבצק על תבנית עגולה (סטנדרט).
  6. טיפ: לפני שמורחים את הרוטב והתוספות על הבצק מכניסים את הבצק ל10 דק' בתנור בחום של 200 מעלות.
הערות והמלצות:
רוטב סיציליאני פיקנטי:
החומרים:
150 מ"ל שמן זית
בצל גדול חתוך לקוביות
שני פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
שני פלפלים צהובים חתוכים לקוביות
6 עגבניות תמר בינוניות מקולפות
3 שיני שום קלופים ופרוסים
מעט טימין
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
צ'ילי טחון לפי הטעם.

אופן ההכנה:
מחממים בסיר את השמן והשום. כשהשמן מתחיל לבעבע, מוסיפים את הבצל ומאדים עד לשקיפות.
מוסיפים את הפלפלים מערבבים מעט עד שהפלפלים מפרישים את הנוזלים. לאחר מכן מוסיפים את העגבניות, מתבלים בצ'ילי, מלח, פלפל גרוס ומעט טימין. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים לחצי שעה נוספת. משלימים את התיבול.
טיפ: ניתן לטחון את הרוטב לפני שמורחים אותו על הבצק על מנת לקבל מריחה אחידה.

להכנה:
מורחים את הבצק ברוטב הסיצליאני הפיקנטי. פורסים כדורי מוצלרה טריים ומניחים על הבצק (כ- 300 גרם לשני המגשים). לסיום, מכניסים לתנור ב 185 מעלות לכרבע שעה עד שהמוצרלה מבעבעת.
מוציאים את המגש, מפזרים מעל מעט עלי בזיל טריים, ומחזירים לתנור לדקה נוספת.
להגשה: מומלץ להגיש לצד אורגנו, פלפל אדום גרוס, טובסקו וכל מה שאתם אוהבים.
שלח לחבר הדפס מתכון