מרק קרם פטריות
סוג המתכון:
מרקים
בעל המתכון:
השף שבי בכר
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
2 ליטר ציר עוף/ירקות
80 גרם חמאה ( או מחמאה אם תרצו )
110 גרם קמח
300 גרם פטריות שמפניון חתוכות לרצועות
150 גרם פטריות פורטבלו חתוכות לרצועות
150 גרם פטריות יער, גם כן, חתוכות לרצועות
150 גרם בצל קצוץ דק
מלח, פלפל גרוס, אגוז מוסקט
150 סמ"ק שמנת מתוקה, או שמנת צמחית, לעידון ( ליודעים להתפנק )
אופן ההכנה:
  1. ממיסים את החמאה בסיר ומאדים את הבצל הקצוץ במשך דקה.
  2. מוסיפים את הפטריות ומאדים לדקה נוספת.
  3. מוסיפים קמח ומסמיכים את הנוזלים שהפרישו הפטריות.
  4. מוזגים את נוזלי הציר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  5. מבשלים על אש נמוכה כ- 20 עד 25 דקות.
  6. טועמים ומתבלים לפי ההעדפות.
  7. לפני ההגשה, מומלץ בחום להוסיף שמנת לשיפור הטעם.
שלח לחבר הדפס מתכון