מוס שוקולד תפוז וגרנד מרינייר
סוג המתכון:
קינוחים
בעל המתכון:
השף מיקי שמו
כשר:
לא
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
חומרים לספונג' שוקולד:
4 ביצים מס' 1
1/3 כוס סוכר
2/3 כוס קמח
קורט מלח
2 כפות שמן
¼ כפית א.אפיה
1 כף קקאו

חומרים למוס שוקולד:
250 גר' שוקולד מריר
3 מיכלי שמנת מתוקה
2 כפות גרנד מרינייר
½ תפוז סחוט

חומרים לדקורציה:
תלתלי שוקולד לבן
תלתלי שוקולד חלב
אופן ההכנה:
  1. אופן הכנת הספונג' שוקולד:
  2. מקציפים-ביצים,סוכר,מלח עד לקבלת קצף יציב.
  3. מוסיפים בתנועת קיפול קמח וא.אפיה ובסוף את השמן.
  4. 3מכינים שני בסיסים ואופים ב-170 מעלות עד שהקיסם יבש.
  5. אופן הכנת מוס השוקולד:
  6. מכינים גאנש על ידי ערבוב שוקולד מריר ומיכל וחצי של שמנת מתוקה מעל לאש קטנה ומצננים בטמפ' החדר
  7. מקציפים מיכל וחצי שמנת מתוקה עם הגרנד מרינייר ומוסיפים את התפוז הסחוט לקציפה רכה
  8. מקפלים את הגאנש שהתקרר פנימה
  9. הרכבת המנה: מרכיבים את המוס על פי הסדר הבא: ראשית בסיס ספונג', מעליו קרם שוקולד וגרנד מרינייר. לאחר מכן מניחים בזהירות שכבה נוספת של בסיס ספונג ומעליה קרם שוקולד וגרנד מרינייר. לציפוי ודקורציה נשתמש בתלתלי שוקולד לבן או שוקולד חלב.
שלח לחבר הדפס מתכון