מוסר ים בעגבניות וגרגירי חומוס
סוג המתכון:
מאכלי ים
בעל המתכון:
מסעדת דרבי בר דגים - כשר
כשר:
כן
זמן הכנה:
40 דקות
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
4
מרכיבים:
4 נתחי פילה מוסאר ים
200 גרם גרגירי חומוס מבושל
4 כפות שמן זית
חופן שום פרוס
1 פלפל חריף פרוס – לפי טעם
קופסא קוביות עגבניות טריות
קופסא רוטב עגבניות בסיסי
2 מצקות נוזל דגים
חופן פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור
כוסברה
בגט או לחם פרנייה
אופן ההכנה:
  1. יוצקים את השמן זית בסיר בינוני ומטגנים את השום, הפלפלים החריפים, רוטב עגבניות, נוזל הדגים והקוביות עגבניות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את גרגירי החומוס המבושל ומתבלים במלח פלפל ומורידים את האש לאש נמוכה לעוד כרבע שעה . טועמים ומשלימים טעם לפי הצורך.
  2. צורבים את נתחי הפילה מוסאר ים במחבת מתבלים מעט במלח. בעזרת מצקת מעבירים את הרוטב מהסיר ומבשלים כ- 2 דקות על אש בינונית.
  3. מניחים את הפילה מוסאר ים על צלחת אובלית, יוצקים את הרוטב עגבניות מעל הפילה ומעטרים במעט כוסברה קצוצה, פטרוזיליה ושיני שום קלויות.
  4. כדאי להגיש עם לחם חם.
שלח לחבר הדפס מתכון