בייסארא - מרק פול יבש עם בשר
סוג המתכון:
מרקים, טעם עולמי
בעל המתכון:
הגולש/ת אשר לוי
כשר:
כן
זמן הכנה:
שעה וחצי
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
3
מרכיבים:
קילו בשר גולש חתןך לקוביות
3 בצלים בינוניים
5 שיני שום טרי
קילו פול צהוב יבש שהושרה כל הלילה במים
2 כפות שמן זית
חצי כף כמון . פלפל לבן. פפריקה .
כף וחצי מרק עוף בשרי
כפית מלח שמוסיפים בסוף הבישול
זר כוסברה טרייה
לחם אפוי חם בתנור או לחם "פרנה" על טאבון.
מים מעט מעל לחצי הסיר
אופן ההכנה:
  1. מטגנים את הבשר בשמן זית עם השומים והבצלים עד שיזהיבו
  2. מכניסים לסיר עם שאר החומרים
  3. מבשלים על אש קטנה כשעה וחצי
הערות והמלצות:
בדרך כלל לא מערבבים ביחד שום ובצל במטבח המרוקאי אבל פה יש שילוב טעים ומעניין ביניהם.
זה מאכל שנוהגים המרוקאים לאכול פעם אחת בשנה ביום הושענא רבא בצהריים לאחר שהיו בבית כנסת כל הלילה והלכו לישון עד הצהריים המאוחרות
שלח לחבר הדפס מתכון