חזה מולארד חגיגי בדבש וג'ינג'ר ברוטב תפוזים
סוג המתכון:
בשרים, עופות
בעל המתכון:
הגולש/ת שף מוריס הנדלר דן גורמה
כשר:
כן
זמן הכנה:
7 שעות
דרגת קושי:
לבשלן המנוסה
מספר מנות:
10
מרכיבים:
חומרים למתכון:
5 יחידות חזה מולארד, 400 גרם כל אחת
120-150 גרם דבש למריחה על הבשר
100 גרם שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק מאוד
100-150 סמ"ק יין לבן יבש
פלפל שחור
3 שיני שום כתוש היטב
חצי ליטר נוזל חום מעוף לרוטב
אופן ההכנה:
  1. אופן הכנת המתכון:
  2. חורצים בשומן החזה חריצים עמוקים (בצורת שתי וערב) עד קרוב מאוד לבשר עצמו.
  3. מכינים תערובת תבלינים מדבש ג'ינג'ר, מלח, פלפל ושום. מורחים על הבשר משני צדיו ומעסים היטב. מסדרים את נתחי החזה בכלי מתאים, מוסיפים חלק מהיין ומשהים בקירור 5-6 שעות.
  4. מייבשים את הבשר לקראת הבשר לקראת הטיגון ומחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  5. מחממים היטב כלי טיגון/צלייה ומטגנים בו את נתחי החזה. תחילה את הצד השומני עד להשחמה קלות ולאחר מכן הופכים ומשחימים את הצד השני.
  6. מסדרים את נתחי החזה כשהצד השומני מופנה כלפי מעלה. מורחים אותם בדבש מדולל ביין שבו הושרה הבשר, וממשיכים בצלייה לדרגת MEDIUM (עשוי למחצה).
  7. בזמן שהבשר נצלה מורידים משקע מכלי הטיגון/הצלייה עם היין הנותר ומעבירים לסיר הרטבים.
  8. כשהבשר צלוי מעבירים אותו למקום חם ואת הנוזלים שבכלי הצלייה מוסיפים לסיר הרטבים עם הנוזל החום. מבשלים עד שהרוטב נעשה מרוכז כדי מחצית ומורידים את השומן. אם יש צורך ניתן להסמיך בבליל הקורנפלור.
  9. אופן הגשה:
  10. יוצקים מעט מהרוטב בתחתית כלי ההגשה, פורסים את הבשר לפרוסות דקות ומסדרים אותן.
הערות והמלצות:
השף מוריס הנדלר, מומחה לשרקוטרי מדן גורמה, המרכז ללימודים קולינאריים מרשת מלונות דן מציין יתרונותיו של המולארד בבישול:
ככלל, המולארד מתאים למנות אלגנטיות וקלאסיות.
בשר המולארד משתלב היטב עם רטבים מתוקים.
הבשר שומני ניתן לשליטה בזמן הבישול ומעניק עסיסיות למנה.
מתקבל מרקם רך כחמאה כאשר מקפידים על זמן בישול ודרגת מוכנות "Medium".
רצוי לצלות את הבשר על-גבי רשת ואת השומן המטפטף לאגור בתבניות, לסננו ולהכניס לקירור. בטבליות אלו של שומן האווז ניתן להשתמש בבישול.
חסרונותיו בבישול
בישול יתר יהפוך את הבשר לצמיגי ויבש.
בישול קצר מדי והבשר צמיגי ולא אכיל.
נחשב יחסית לבשר יקר.
לא זמין בכל המקומות.
בשל אחוזי השומן הגבוהים לא מומלץ לחולי כולסטרול.
שלח לחבר הדפס מתכון