מלאי כופתה
סוג המתכון:
טעם עולמי, שונות
בעל המתכון:
מסעדת אינדירה
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
200 גרם גבינת פניר (גבינת עזים הודית) מגוררת
כוס קמח מנופה
2 תפוחי אדמה עשויים כמחית
שמן לטיגון

לרוטב:
3 כפות שמן
400 מיל' חלב
2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות
כפית כורכום
2 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים דק
מלח לפי הטעם
כף של קשיו טחון
2-3 כפיות חלב
כפית סוכר
חצי כוס מיקס פירות יבשים טחונים
אופן ההכנה:
  1. חצי ק"ג עלי תרד טריים
  2. 100 גרם גבינת פניר
  3. 1 בצל קצוץ
  4. 3 כפות חמאה
  5. 2-3 עלי דפנה
  6. כפית זרעי כמון
  7. מלח לפי הטעם
  8. רבע כפית פלפל שחור
  9. שלוש כפיות מחית ג'ינג'ר שום
  10. חצי כפית מחית צ'ילי ירוק
  11. שמן ירקות (לפי הטעם)
  12. כפית של אבקת Garam Masala רכיבים לאבקה:
  13. 2 גרם פלפל שחור
  14. 1 גרם ציפורן
  15. 2 גרם קינמון
  16. 1 גרם הל
  17. 1 גרם זרעי כמון
  18. 1 גרם עלי דפנה
  19. חצי גרם זרעי כוסברה
  20. אופן הכנה ל- Garam Masala:
  21. לערבב את כל הרכיבים יחד ולטגן קלות במעט שמן (כ- 7 ד'). לטחון את התערובת עד קבלת אבקה אחידה. לשמור בסביבה מקוררת.
הערות והמלצות:
לחתוך את הפניר לקוביות קטנות (להשאיר 3 חתיכות בצד לקישוט). לטגן את גבינת הפניר במחבת על אש בינונית עד להזהבה ולהשאיר את הפניר בצד (הרחק מהחום).
מערבבים את מחית הג'ינג'ר, מחית הצ'ילי הירוק ומעט מים עם עלי התרד ומטגנים קלות במשך כ- 7 דקות במחבת עם מעט שמן.
לחמם בנפרד 2 כפות חמאה ולטגן את עלי הדפנה וגרגירי הכמון. להוסיף בצל ולהמשיך לטגן עד שהבצל מקבל גוון לבן ורוד. לאחר 5 ד' מוסיפים מלח, פלפל שחור, Garam Masala, ומערבבים היטב. מאחדים עם התרד המאודה ומוסיפים את הפניר המטוגן ומבשלים לשלוש דקות נוספות. לפני הגשה מפזרים מעל למנה את שארית הפניר ששמרנו בצד לקישוט.
שלח לחבר הדפס מתכון