מרק מינסטרונה חורפי
סוג המתכון:
מרקים
בעל המתכון:
מסעדת מוזה | נסגר | מוסתר
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
כוס שעועית לבנה מושרת ומבושלת
חצי כוס שעועית ירוקה חלוטה וקצוצה
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 כרישה חתוכה לפרוסות
2 בצלים אדומים קצוצים לקוביות
4 גבעולי סלרי קצוצים
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
1/2 כרוב לבן חתוך לרצועות
1/2 כוס פרחי כרובית
1/2 כוס פטריות קצוצות
2 יחידות זוקיני חתוך לקוביות
4 כפות רסק עגבניות
חופן אורגנו טרי
חופן בזיליקום טרי
5 שיני שום קצוץ
מלח
פלפל
מעט סוכר
כוס פסטה פנה מבושלת חתוכה לטבעות
אורגנו יבש
4 כפות שמן זית
2 ליטר ציר ירקות
להגשה- פסטו ופרמזן מגורר
אופן ההכנה:
  1. מוסיפים שמן זית לסיר גדול ומאדים את כל הירקות לפי הסדר הבא: מתחילים עם הבצל והכרישה, מוסיפים סלרי, כרוב, זוקיני, גזר מאדים למשך כ- 5 דקות.
  2. לאחר מכן מוסיפים רסק עגבניות, מלח, פלפל, מעט סוכר, אורגנו יבש וטרי, בזיליקום ושום ממשיכים לאדות על אש נמוכה עוד 5 דקות.
  3. מוסיפים ציר ירקות ומבשלים למשך 20-30 דקות.
  4. מוסיפים את השעועית הלבנה, שעועית ירוקה, תפוח אדמה, פרחי כרובית ופטריות וממשיכים לבשל לעוד כ- 20-30 דקות.
  5. טועמים ומשפרים טעמים.
  6. לפני ההגשה מוסיפים לצלחת ההגשה את הפסטה פנה, בהגשה מוסיפים כף פסטו ופרמזן.
שלח לחבר הדפס מתכון